Ščuke na 60. letnici Zveze tabornikov Slovenije

Na dan tabornikov, 22. aprila, smo letos obeležili tudi 60 let Zveze tabornikov Slovenije – Nacionalne skavtske organizacije. Ob tej priložnosti smo se pred Postojnsko jamo zbrali taborniki iz vse Slovenije, med drugim tudi mi. Najprej smo si ogledali jamo, potem pa smo se zbrali v jamski koncertni dvorani, kjer je potekala slavnostna prireditev. Seveda se je ta začela z dvigom zastave in taborniško himno.

Skozi zabaven in sproščen program sta nas popeljala Gojmir Lešnjak Gojc in mlada tabornica Nadiža, za prijetne taborniške melodije pa so skrbeli taborniški zborček iz Velenja, Nika Manevski s pesmijo Gremo mi po svoje (verjetno se še spomniš tega taborniškega filma) ter Marko Vozelj, ki je bil nekoč tudi sam tabornik.

Uradnemu delu je sledilo še druženje pred Postojnsko jamo, kjer smo srečali mnogo znanih obrazov, s katerimi smo obujali taborniške spomine. Seveda pa praznovanje ni minilo brez slastne torte velikanke.

Pri izvedbi prireditve so sodelovale tudi Ščuke: štiri starejše članice so se udeležile slavnostnega dela, Limun je čuval ogenj pred Postojnsko jamo, Margareta, Vesna, Lucija in Zala pa so pomagale pri pogostitvi. En velik M za vse pomagače!

V naši galeriji pa še preverite, kaj je na prireditvi ujel fotografski objektiv.