POSTANI TABORNIK

Postani Tabornik

Vpiši se v Rod Jezerska Ščuka sedaj in postani del naše skupinice.

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORJI

Smo prostovoljno, nepolitično in nepridobitno vzgojno gibanje za mlade, odprto vsem ne glede na raso, spol, prepričanje, socialni položaj ali druge osebne okoliščine. Zavzemamo se za celovito vzgojo, ki spodbuja razvoj v odgovorne, angažirane, avtonomne in solidarne posameznike.

Pri tabornikih celo leto poteka pestro dogajanje. Tekom šolskega leta se v manjših skupinah – vodih, dobivamo na tedenskih sestankih, enkrat na mesec pa izvedemo eno- ali večdnevno akcijo, kjer se zberemo člani iz celega rodu. Organiziramo pohode, ustvarjalne delavnice, izlete, jesenovanja in zimovanja, udeležujemo se tekmovanj, avgusta pa se za 10 dni podamo na letno taborjenje, ki predstavlja vrhunec taborniškega leta.

Velik del dogajanja poteka v obliki vodovih sestankov. Vod članov enake starosti vodi vodnik, ker pa smo pri tabornikih vsi prostovoljci in morda ne moremo vedno zagotoviti prostora za vse, ki bi se nam želeli pridružiti, je najbolje, da nam pišete na E-mail ali nas drugače kontaktirate.

Članarina se vsako leto spreminja glede na potrebe društva in dejavnosti, ki jih nudimo našim članom, se pa jo trudimo obdržati kar čim nižjo, da bi bilo taborništvo dostopno čim večjemu krogu ljudi. Članarina za leto 2024 znaša 60€.