Zimovanje 2015

Taborniki Rodu Jezerska ščuka smo se zadnji vikend februarja (27. 2.-1. 3) odpravili na zimovanje v našo prelepo kočo v Leskovi dolini. Zimovanje sta organizirala Franci in Bor, udeležilo pa se ga je 19 otrok. Na pomoč so jima priskočili tudi ostali vodniki in vodstvo: Luka, Matevž, Matej, Katja, Brina, Blaž, Jera, Vid, Eva, Tjaša in Hribc. Zbor udeležencev je bil v petek zgodaj zjutraj v Cerknici, po poti smo pobrali še prijatelje iz Grahovega in se skupaj odpravili novim dogodivščinam naproti. Ko nas je avtobus odložil pred kočo, smo si najprej poiskali mesto za prenočitev, nato pa so vodniki predstavili program zimovanja ter pravila, ki veljajo v koči! Medtem ko se je kuhalo kosilo, smo se vsi zabavali na snegu. Tekmovali smo v pravem slalomu in veleslalomu, prav tako kot Tina Maze! Zatem smo organizirali še tekmovanje v kepanju. Vsaka ekipa je naredila svoj “bunker” in nato se je “vojna” lahko začela. Ko smo se vsi mokri vrnili v kočo, nas je tam že čakalo super kosilo, ki nam ga je pripravil kuhar Franci. Po kosilu je seveda sledil počite. Pozno popoldne smo preživeli v koči ob igranju taborniških iger, po večerji pa smo si ogledali film v pravem kinu, ki smo ga sami postavili.

Naslednje jutro je budilka zvonila že zelo zgodaj. Po zajtrku in umivanju so se starejši MČ-ji in GG-ji odpravili ven, kjer jim je Hribc pokazal kurjenje ognjev v zimskih razmerah. Kasneje pa so morali poiskati hrano, ki je bila skrita v gozdu. Ko so jo našli, so sami skuhali pravi golaž na zunanjem ognjišču. Medtem pa so malčki uživali na delavnicah ter ob taborniških igrah. Po kosilu smo se vsi skupaj spet odpravili ven, kjer nam je Hribc pokazal izdelavo prenočišča v snežnih razmerah. Zelo smo se zabavali ob izdelavi iglujev ter drugih uporabnih zatočišč. Za večerjo smo se najdeli okusnih hrenovk, po večerji pa sta večerni program pripravila Vid in Jera. Razdelili smo se v skupine in se pomerili v raznih igrah, ki so od nas zahtevale spretnost, iznajdlivost, natančnost in timsko delo.

Zvečer smo vsi zelo hitro zaspali, v nedeljo zjutraj pa smo zgolj še pospravili in počistili kočo ter se odpravili na avtobus. Na zimovanju je bilo super in vsi že komaj čakamo pomladovanje!

Zimovalci 🙂

Zimovanje

Ostale fotografije zimovanja si lahko pogledate v galeriji.