Taborjenje 2014 – petek, 1. dan in sobota, 2. dan

Takole, prvič se javljamo z letošnjega taborjenja. Vreme nam je prvi in drugi dan dobro služilo, ves čas imamo sonček, zvečer pa ni preveč mraz. Otroci so včeraj varno prispeli, natovorjeni z velikanskimi ruzaki, z nasmeškom do ušes in učkami polnimi pričakovanja. Krasen pogled na poln in razigran tabor. 🙂 Najprej so se lotili  postavljanja šotorov. Najmlajšim je zabijanje klinov predstavljajo pravi iziv. En, dva, tri in čehi so bili postavljeni. Delovni vod se je tudi izredno izkazal, saj so postavili številne nujno porebne objekte – tako na taboru ne manjkata umivalnica in tuš, imamo pa tudi sučilnico, stenčas, oslovski kot in številne priročne omarice in poličke.

Včeraj so se otroci po kosilu s svojimi vodniki  odpravili iz tabora, da si poiščejo vsak svoj vodov kotiček in se med seboj nekoliko spoznajo. Zvečer je sledil spoznavni večer s slavnostnim prižigom večnega ognja. Vsak vod je predstavil svoje ime in člane, nato pa smo ob prijetnem prsketanju ognja odpeli še nekaj taborniških pesmi.

Danes so se otroci popoldne in dopoldne odpravili na gozdno šolo, na kateri so počeli veliko zanimivega – učili so se postavljanja bivaka in ognja, opazovali in spoznavali so živali in rastline itd. Borov in Lanov vod pa sta nekaj časa preživela v tiskarni, kjer so si otroci pripravilio matrice za tiskanje motivov na majice,  in na delavnicah pri Tjaški. Zvečer nas čaka še zanimiva taborniška igra Pihanje sveče.

Imena vodov, bolj sočne podrobnosti in fotografije pa sledijo kasnejo. Jutri je na vrsti dan obiskov, tako da ste vsi najlepše vabljeni na obisk. 😉