Ščukanujanje 2014 odlično uspelo

Takole, še eno Ščukanujanje smo uspešno izpeljali. Vikend je bil popoln. Krasno vreme, super družba in najlepša lokacija.

Ščukanujanje 15          Ščukanujanje 4

V petek popoldne so se nam na tabornem prostoru pridružili najmlajši taborniki, ki so se odločili noč preživeti v šotorih. Najprej so pomagali postaviti šotore, nato je sledilo streljanje z lokom in vožnja s kanuji, zvečer pa zabavni program ob ognju, kjer smo prepevali ob zvokih kitare in pekli hrenovke. V soboto dopoldne pa se je začelo zares. Murenčki in MČ-ji so se ob 10 s spremstvom odpravili na posebno progo, podobno lovu na lisico, na kateri so jih čakale zanimive in starosti prilagojene naloge. Nad tekmovanjem so bili navdušeni, po vrnitvi v tabor pa so si lahko privoščili še prvo letošnje kopanje v jezeru, saj je bilo vreme ravno pravšnje. Ravno tako so se začeli nekaj čez 10 na progo podajati starejši taborniki. Prijavljenih je bilo 5 taborniških ekip (2 GG-jev in 3 PP-jev oz. RR-jev). Tekmovanja so se udeležili tudi taborniki iz Novega mesta in Postojne. Ob 11 so taborniškim sledile še rekreativne ekipe, katerih se je prijavilo 5, imele pa so tudi nekoliko drugačne kontrolne točke, na katerih niso potrebovale taborniškega znanja. Ekipe so morale na progi okrog Cerkniškega jezera, dolgi približno 3 ure (poiskati so morale 10 kontrolnih točk), nabirati rastline, izdelati fračo, reševati tematske in logične teste, streljati z lokom in fračo, s kanuji poiskati prave boje in poznati osnove prve pomoči, taborniki pa so morali poleg vsega ostalega poznati tudi Morsejevo abecedo, vrisovati in reševati topoteste. Na koncu so pri GG-jih slavili Dixies in Pixies, ki so zbrali enako število točk, pri RR-jih sta zmagali Dve rožci, najboljša ekipa med rekreativci pa je bila Kek\’c. Po tekmovanju so vsi tekmovalci dobili praktične nagrade in porcijo odličnih čevapčičev s prilogo, ki jih je skrbno pekel naš Franci. En velik M za vse!

Ščukce se iskreno zahvaljujemo vsem sodelujočim ekipam in vodstvu za odlično organizacijo, drugo leto pa vas vabimo še v večjem številu in objubljamo, da se bomo imeli še boljše.

Ščukanujanje 29  Ščukanujanje 24

Ostale fotografije si lahko pogledate na tem linku.